Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 20. studenoga 2011.

DOMAĆI KETCHUP

( iz časopisa Dobra Hrana br. 5)Ovaj je kečap u stvari prilog savršenom hamburgeru za koji sam sastojke opisala u obradi časopisa Dobra hrana broj 5, a kako majstor Medak kaže da je tajna savršenog hamburgera u pačjoj masti i domaćem kečapu normalno je da ću mu uzeti recept :)
O pačjoj masti još razmišljam...Dakle što sve treba za savršen domaći kečap:

-koncentrat rajčice
-pelati
-luk
-češnjak
-vinski ocat
-crveni papar,
-sol
-svježi začini: bosiljak, timijan i peršin

Mjere prema vlastitom ukusu

Sve sastojke staviti u veliki lonac 'na hladno' pa pustiti da zakipi, smanjiti vatru i kuhati 30-45 minuta. Zatim štabnim mikserom sve usitniti i smjesu procijediti kroz gusto sito. Vratiti umak na vatru pa pustiti da još malo krčka i reducira se. Provjeriti začine, dosoliti ako je potrebno. Može se dodati i žlica gustina, ali tada treba kuhati još petnaestak minuta.
Čuvati u frižideru.