Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.
subota, 19. studenoga 2011.
PUDING OD BUNDEVE
Puding je nastao kao varijacija MINI PITA, autorica bloga Sweet Sensation.
Volim bundeve u svakom obliku, od juhica preko kolača pa me svaki recept veoma veseli.
Sastojci za nadjev od sira i bundeve:
80g pirea od bundeve
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog đumbira
1/8 žličice muškatnog oraščića
1/8 žličice mljevenih klinčića
220g krem sira
55g šećera
1 vanilin šećer (10g)
1 žličica škrobnog brašna
55g kiselog vrhnja
1 veliko jaje
Cijelu količinu pirea od bundeve pomiješajte sa smjesom od sira i ulijte u 6 keramičkih posudica zapremnine 100ml. Posudice prije toga namastite. Pudinge pecite u vodenoj kupelji 20-25 minuta na 160°C. Izvadite ih iz kupelji i ohladite na sobnu temperaturu, a potom držite u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja. Po želji ih prije posluživanja pospite mješavinom grubo mljevenih keksa i nasjeckanih pecan oraha.