subota, 19. studenoga 2011.

PUDING OD BUNDEVE



Puding je nastao kao varijacija MINI PITA, autorica bloga Sweet Sensation.
Volim bundeve u svakom obliku, od juhica preko kolača pa me svaki recept veoma veseli.

Sastojci za nadjev od sira i bundeve:

80g pirea od bundeve
1/2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog đumbira
1/8 žličice muškatnog oraščića
1/8 žličice mljevenih klinčića
220g krem sira
55g šećera
1 vanilin šećer (10g)
1 žličica škrobnog brašna
55g kiselog vrhnja
1 veliko jaje



Cijelu količinu pirea od bundeve pomiješajte sa smjesom od sira i ulijte u 6 keramičkih posudica zapremnine 100ml. Posudice prije toga namastite. Pudinge pecite u vodenoj kupelji 20-25 minuta na 160°C. Izvadite ih iz kupelji i ohladite na sobnu temperaturu, a potom držite u hladnjaku najmanje 4 sata prije posluživanja. Po želji ih prije posluživanja pospite mješavinom grubo mljevenih keksa i nasjeckanih pecan oraha.