Recept iz časopisa Dobra hrana br. 6
Piše da sjajno pristaje uz svaku paštetu a uz pačje pečenje bezobrazno je moćna
Pa da probamo...
POTREBNO:
-2 kg ljubičastog luka
-4 češnja češnjaka
-140 g maslaca
-100 g šećera
-1 žlica suhog timijana
-pola žličice čilija
-4 dl crnog vina
-1 dl aceta balsamica
narezati luk na tanke ploške. U velikom loncu rastopiti maslac, posoliti ga pa na njemu, uz neprestano miješanje, pirjati luk. Isprva poklopiti, kako bi luk pustio vodu, a zatim ga pirjati otklopljenog. vatra nesmije biti jaka jer će zagorjeti. nakon pola sata, kad luk već sasvim omekša i počne tamniti, dodati vino, šećer, aceto i timijan. Pustiti da se pirja dok tekućina ishlapi i svako malo promiješati. Na kraju dodati čili. Provjeriti je li dovoljno slano i ljuto. Poslužiti toplo ili hladno, uz domaću paštetu, confit, a bit će odlično i kao prilog bilo kojem pečenju.
Piše da sjajno pristaje uz svaku paštetu a uz pačje pečenje bezobrazno je moćna
Pa da probamo...
POTREBNO:
-2 kg ljubičastog luka
-4 češnja češnjaka
-140 g maslaca
-100 g šećera
-1 žlica suhog timijana
-pola žličice čilija
-4 dl crnog vina
-1 dl aceta balsamica
narezati luk na tanke ploške. U velikom loncu rastopiti maslac, posoliti ga pa na njemu, uz neprestano miješanje, pirjati luk. Isprva poklopiti, kako bi luk pustio vodu, a zatim ga pirjati otklopljenog. vatra nesmije biti jaka jer će zagorjeti. nakon pola sata, kad luk već sasvim omekša i počne tamniti, dodati vino, šećer, aceto i timijan. Pustiti da se pirja dok tekućina ishlapi i svako malo promiješati. Na kraju dodati čili. Provjeriti je li dovoljno slano i ljuto. Poslužiti toplo ili hladno, uz domaću paštetu, confit, a bit će odlično i kao prilog bilo kojem pečenju.