POTREBNO:
-250 grama očišćenog špinata
-3 velika jaja ( rahlo umutiti )
-120 grama ribanog mozzarela sira ili pola mozzarela i pola parmesan
( opcija: lactose free SPAR )
-1 svežanj sjeckanog peršinovog lišća
-1 žličica češnjaka u prahu
-1 žličica soli
-115 g mljevenih badema
-2 žlice psyllium ljuskica ( ima ih u trgovinama zdrave hrane,
ili 75 g krušnih mrvica za classic opciju )
1) Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva
2) Očistiti i oprati listove špinata
3) Staviti ih u veliku posudu, preliti vrućom vodom i ostaviti da stoje, najviše 3 minute
4) Ocijediti ih i odmah preliti hladnom vodom kako bi se zaustavio postupak blanširanja te pustiti da se ocijede a zatim ih sitno nasjeckati i staviti u veću posudu za miješanje.
5) U špinat dodati jaja, ribani sir, začinske trave, sol, češnjak u prahu, mljevene bademe i psyllium.
6) Sve dobro izmiješati, formirati kuglice ( 20-22 komada ) i peći 20-30 minuta da dobiju lijepu zlatnu boju
7) Najbolje su ako se serviraju odmah, uz domaću majonezu ili umak od rajčica, guacamole, mustard, tzatziki ili bilo koji preljev koji se dobro ljubi sa sirom
Uz neku salaticu bit će to veoma ukusan bezmesni ručak, prikladan za party ili piknik druženja :)