Naime, moj je špinatek na vrtu podivljal pa nakon ovih kiša raste ko blesav. Za sve koji imaju iste probleme i neznaju kako ga svježeg potrošiti, predlažem ovaj fantastičan SMOOTHIE i ovu jednostavnu pitu gotovu u tren oka.
POTREBNO:
- stručak očišćenog špinata
- 3 jaja
- oko 100 g svježeg sira
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1,5-2 dl mlijeka
- 2 dl brašna ( pola obično, pola kukuruzno )
- 1/2 praška za pecivo
- sol, papar
- mast za kalup
1) špinat dobro oprati, ocijediti i narezati
2) Izmiješati jaja sa sirom i kiselim vrhnjem. Posoliti pa naizmjence dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko. Na kraju lagano žlicom umiješati nasjeckani špinat. Još jednom probati i po potrebi dosoliti.
Masa mora biti gusta otprilike kao za palačinke ili malo gušća. Ako je suviše rijetka dodati još malo brašna.
3) Lim premazati mašću ( mast je čarobna ) pa u njega sipati smjesu i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva cca pola sata do 40 minuta dok dobije lijepu zlatnu boju.
Pečenu pokriti krpom pa pustiti da kratko odleži.
Najbolja je poslužena na tanjuru i prelivena jogurtom u što se uvjerilo i društvo koje se zateklo taman kad je bila gotova. Smazali smo je u tren oka i složili se da je baš odlična
Najbolja je poslužena na tanjuru i prelivena jogurtom u što se uvjerilo i društvo koje se zateklo taman kad je bila gotova. Smazali smo je u tren oka i složili se da je baš odlična