Ništa jednostavnije od pečenih jabuka. Zapravo je ovo iskočilo u nuždi kad sam za TARTE FINE ogulila višak jabuka pa se pojavio problem što s tim viškom. Negdje mi je u djeliću mozga ostala ova ideja kad sam listajući neki od portala otvarala tag o jabukama. Dakle ako imate jabuke onda prvenstveno savjetujem da napravite TARTE FINE ili GALLETES OD JABUKA, a ako još uvijek imate višak ( oguljenih ) jabuka onda ih svakako iskoristite na ovaj način
Bez obzira u kojem obliku bile ( meni je jedan dio ostao u ploškicama za tarte fine a dio u već oguljenim četvrtinama )....
...narezati ih na ploškice, složiti na papir za pečenje pa polimuniti s malo limuva soka da ne potamne. Zatim posuti cimetom pomiješanim sa smeđim šećerom ( ili šećerom od kokosa za niski GI ), dodati malo vanilije pa preko svega nekoliko komadića maslaca
utrpati u pećnicu...
...i voiláaaa.......
mirišu božanstveno onako vrući s kapljicama rastopljenog šećera
pa želji prije pečenja može im se dodati grožđica ili sjeckanih oraha
U svakom slučaju kod nas je polovica planula odmah po vađenju iz pećnice, a serviranje sa šlagom, sladoledom ili svježim kravljim sirom ne treba ni spominjati
:)
Ako volite pečene jabuke možete ih servirati s KREMOM OD VANILIJE I RUŽMARINA