( iz časopisa Dobra hrana br. 3 )
Čokolada, cimet i brdo kalorija....što ćeš više za sreću?
Ovo me toliko zaškakljalo da već razmišljam da li da ga spremim odmah za doručak ili ostavim za poslije ručka.
Umak od čokolade s narandžom...mmmm....slina curi na usta ( dva miliona kalorija, a tko to još broji )
RECEPT 1:
za veću količinu fluffy churrosa
250 ml vode
70 g maslaca
10 g šećera ( ili 1 žlica )
150 g brašna
3 jaja
prstohvat soli
vanili šećer
ribana korica limuna
ulje
Vodu, šećer, limunovu koricu, maslac i malo soli zakuhati, smanjiti vatru i dodati brašno.
Miješati pjenjačom dok se ne stvori glatka kugla ( oko tri minute ). Skinuti s vatre i dodati jedno po jedno jaje, miješajući mikserom svako oko minute. Kad se malo ohladi, staviti u špricu i istiskivati štapiće ili kolutiće u vruće ulje. Pržiti dok ne dobiju lijepu žuto-smeđu boju.
Posipati ih šećerom u prahu, pomiješanim s vanilijom i cimetom.
Servirati same ili umakati u vruću čokoladu.
mmmmmm.....odoh ja to raditi odmah..
KOMENTAR:
Recept gore nije ličio na onaj churros koji sam jednom probala pa sam potražila recept bez jaja - i to je bilo to. Tvrđe, gušće i kompaktinje. Mnogo bliže originalu no jednako ukusno kao i ono gore.
Razlika je u količini, od gornje se mase može nahraniti čopor gladnih usta dok je donja dovoljna za dva mršava ili jednog dobrog jelca ( fotka na dnu )
Jedno je sigurno - drugi dan niti jedan ne valja zato se primite posla i slistite to do kraja. Nije teško.
RECEPT 2:
za manju količinu kompaktinijih
Recept je izuzetno jednostavan, postoji VIDEO a preuzet je s portala allrecipes.com
fluffy vs kompaktni
Čokolada, cimet i brdo kalorija....što ćeš više za sreću?
Ovo me toliko zaškakljalo da već razmišljam da li da ga spremim odmah za doručak ili ostavim za poslije ručka.
Umak od čokolade s narandžom...mmmm....slina curi na usta ( dva miliona kalorija, a tko to još broji )
RECEPT 1:
za veću količinu fluffy churrosa
250 ml vode
70 g maslaca
10 g šećera ( ili 1 žlica )
150 g brašna
3 jaja
prstohvat soli
vanili šećer
ribana korica limuna
ulje
Vodu, šećer, limunovu koricu, maslac i malo soli zakuhati, smanjiti vatru i dodati brašno.
Miješati pjenjačom dok se ne stvori glatka kugla ( oko tri minute ). Skinuti s vatre i dodati jedno po jedno jaje, miješajući mikserom svako oko minute. Kad se malo ohladi, staviti u špricu i istiskivati štapiće ili kolutiće u vruće ulje. Pržiti dok ne dobiju lijepu žuto-smeđu boju.
Posipati ih šećerom u prahu, pomiješanim s vanilijom i cimetom.
Servirati same ili umakati u vruću čokoladu.
mmmmmm.....odoh ja to raditi odmah..
KOMENTAR:
Recept gore nije ličio na onaj churros koji sam jednom probala pa sam potražila recept bez jaja - i to je bilo to. Tvrđe, gušće i kompaktinje. Mnogo bliže originalu no jednako ukusno kao i ono gore.
Razlika je u količini, od gornje se mase može nahraniti čopor gladnih usta dok je donja dovoljna za dva mršava ili jednog dobrog jelca ( fotka na dnu )
Jedno je sigurno - drugi dan niti jedan ne valja zato se primite posla i slistite to do kraja. Nije teško.
RECEPT 2:
za manju količinu kompaktinijih
Recept je izuzetno jednostavan, postoji VIDEO a preuzet je s portala allrecipes.com
- 250 ml vode
- 2,5 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 2 žlice ulja
- 125g brašna
- ulje za prženje
- šećer i cimet za uvaljati
- umak od čokolade za posluživanje
Postupak kao gore. Zakuhati vodu šećer, sol i 2 žlice ulja. Kad zakuha maknuti s vatre pa dodati brašno i miješati da se pretvori u kuglu. Puniti vrećicu i štrcati u vruće ulje.
UMAK OD ČOKOLADE
- čokolada
- slatko vrhnje
- po želji sok i korica jedne naranđe
fluffy vs kompaktni