na podlozi od šampinjona i začinskih trava
Osso je milanski specijalitet od teleće koljenice i povrća u umaku od vina i bujon juhe. Često se garnira i poslužuje uz rižoto a kako obično imam pun hladnjak šampinjona, odlučila sam tradicionalnu garnituru od povrća zamijeniti šampinjonima uz dodatak svježih začina. Malo drugačije.
POTREBNO:
Osso je milanski specijalitet od teleće koljenice i povrća u umaku od vina i bujon juhe. Često se garnira i poslužuje uz rižoto a kako obično imam pun hladnjak šampinjona, odlučila sam tradicionalnu garnituru od povrća zamijeniti šampinjonima uz dodatak svježih začina. Malo drugačije.
POTREBNO:
- 2 odreska koljenice sa koštanom srži
- šampinjoni
- ( mladi ) luk
- začinske trave ( lovorov list, svježi origano, vlasac, ružmarin... )
- bijelo vino
- bujon juha ( ili kocka za juhu )
- sol, papar
- malo brašna
- maslinovo ulje
Posoliti, napraškati s obje strane brašnom pa staviti da se prže na vrućem ulju.
Kad dobiju koricu s obje strane, izvaditi ih na tanjur, poklopiti i na ulju od pečenja popržiti nasjeckani luk. Nakon par minuta dodati šampinjone, posoliti, popapriti i pržiti neko vrijeme pa podlijati vinom i bujon juhom. Dodati začinske trave, pa vratiti pečene odreske, poklopiti i pirjati da omekšaju.
Kad dobiju koricu s obje strane, izvaditi ih na tanjur, poklopiti i na ulju od pečenja popržiti nasjeckani luk. Nakon par minuta dodati šampinjone, posoliti, popapriti i pržiti neko vrijeme pa podlijati vinom i bujon juhom. Dodati začinske trave, pa vratiti pečene odreske, poklopiti i pirjati da omekšaju.
Koliko to traje možete pogledati OVDJE, zbog toga što sam ja svoje poklopila ekspres poklopcem i nakon 30 minuta stvar je bila gotova, no koliko čitam, bez poklopca može potrajati i do dva sata.
Osobno, najviše volim onu koštanu srž namazanu na kruh i lagano posoljenu....mmmm....
Prava je poslastica namazati jednu takvu šniticu i pojesti uz tanjur vruće juhe, samo zbog toga obavezno u juhu ubacimo veliku lijepu goveđu kost.
Prava je poslastica namazati jednu takvu šniticu i pojesti uz tanjur vruće juhe, samo zbog toga obavezno u juhu ubacimo veliku lijepu goveđu kost.