Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


subota, 21. travnja 2012.

QUINOA TABBOULEH

Tabbouleh je tradicionalna arapska salata obično napravljena od bulgur pšenice, sjeckane rajčice i mnogo sjeckanog peršina. Kako pšenica pripada u namirnice koje bih po svojoj krvnoj grupi trebala izbjegavati, što pokušavam, u ovom je slučaju pšenicu zamijenila quinoa.

Mjere razumljivo nema, količine se prilagode.

SASTOJCI:
  • kuhana quinoa
  • sjeckani peršin
  • sjeckani mladi luk
  • na kockice narezana rajčica ( ili prepolovljene mini rajčice )
  • sjeckana svježa menta
  • češnjak
  • sjeckani svježi bosiljak
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • sol 
  • svježe mljeveni papar
Pomiješati sastojke u željenom omjeru pa pustiti u frižideru par sati da se okusi prožmu

KOMENTAR:
Izrazito osvježavajuće! U ovo su doba godine rajčice još uvijek bez okusa no izvrsna su zamjena cherry rajčice. Nisam odoljela pa sam odmah napravila drugu rundu salate, umjesto sjeckanog češnjaka uzela češnjak u prahu, izostavila mladi luk, dodala komadiće feta sira i dobila savršenu salatu za ponijeti na posao.
Quinou može zamijeniti ječam ili bilo koja žitarica po izboru a najbrže je ako se uzme kus-kus.