Prvo sam za nju čula od prijateljica a nedugo iza toga je Jamie pripremao svoju verziju toskanske salate i točno je ono što je rekao; 'soooo delicious!'
Potrebno:
- Ciabatta
- cherry rajčice
- češnjak
- svježi origano
- sjemenke korijandra
- 1/2 limenke inćuna
- malo kapara
- maslinovo ulje
- 2 žlice aceta
- svježi bosiljak
- ( sve ostalo po želji; kalamata masline, čili papričice, grilane crvene paprike...)
Ciabattu natrgati na komadiće ravno u pladanj u kojem će se pržiti u pećnici. Posoliti, nauljiti maslinjakom i dodati 1 žlicu sjemenka korijandra ( lagano stučenih u mužaru ). Preko toga dodati sjeckani češnjak i svježi origano pa sve dobro izmiješati i ubaciti u vruću pećnicu da se prži.
Za to vrijeme narezati cherry rajčice, politi ih maslinjakom, malo octa, 1/2 konzerve sjeckanih inćuna nasjeckati i dodati mješavini, dodati par kapara i sjeckani češnjak.
Ubaciti vruće krutone u tu mješavinu i brzo promiješati. Preko svega posipati listove svježeg bosiljka, pokapati maslinjakom, još malo aceta i još jedno rahlo miješanje. Odozgo naribati parmezan, nabaciti još koji listić bosiljka i servirati.
KOMENTAR: Odlično!
Hrskavi krutoni od ciabatte uz aromatične trave i cherry rajčice dostatan su prilog svakom obroku, bez obzira radi li se o roštilju ili pečenju.
Izostavila sam inćune i kapare zbog raznolikosti ostale hrane uz koju je bila servirana i mogu vam reći da joj baš ništa nije falilo. Dapače, mislim da ću u buduće raditi upravo takvu kombinacju, svima se dopala.
Za to vrijeme narezati cherry rajčice, politi ih maslinjakom, malo octa, 1/2 konzerve sjeckanih inćuna nasjeckati i dodati mješavini, dodati par kapara i sjeckani češnjak.
Ubaciti vruće krutone u tu mješavinu i brzo promiješati. Preko svega posipati listove svježeg bosiljka, pokapati maslinjakom, još malo aceta i još jedno rahlo miješanje. Odozgo naribati parmezan, nabaciti još koji listić bosiljka i servirati.
KOMENTAR: Odlično!
Hrskavi krutoni od ciabatte uz aromatične trave i cherry rajčice dostatan su prilog svakom obroku, bez obzira radi li se o roštilju ili pečenju.
Izostavila sam inćune i kapare zbog raznolikosti ostale hrane uz koju je bila servirana i mogu vam reći da joj baš ništa nije falilo. Dapače, mislim da ću u buduće raditi upravo takvu kombinacju, svima se dopala.