Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 6. listopada 2011.

PIRE-KRUMPIR S MASCARPONEOM I slatkim pečenim češnjakom

( iz knjige Italija Al Dente )












1 cijela glavica češnjaka
1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na komade
100 ml mlijeka
100 g maslaca
2 žlice mascarponea
sol i svježe mljeveni papar
svježe naribani muškatni oraščić

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći cijelu glavicu češnjaka 30-40 minuta dok ne postane mekana i karamelizira se. Krumpire skuhati u slanoj vodi, kad su kuhani ocijediti i vratiti u lonac, pa dodati maslac, mlijeko i mascarpone.. Posoliti, popapriti, dodati oraščić i sve dobro glatko umutiti. Izvaditi režnjeve češnjaka iz ljuske i ubaciti u vrući pire.


...e baš moram probati taj karamelizirani češnjak :)