Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 16. listopada 2011.

LANGOŠI


Veoma popularno tijesto pečeno u dubokom ulju a često se sreće po ulicama velikih gradova. Prednost mu je što se može nekoliko dana držati u hladnjaku u pokrivenoj posudi i vaditi samo koliko nam treba. Veoma sam ih često radila dok su djeca bila mala, samo onako malo jače posoljene, iako su veoma ukusni sa vrhnjem ili svježim kravljim sirom, posuti sjeckanim češnjakom i peršinom.

1 kg glatkog brašna
3 jaja
2 jogurta
2-3 dl mlijeka
1 P/P ( prašak za pecivo )
1 1/2 žlice soli

Sve sastojke dobro umutiti pa dobro poklopiti i držati u frižider. Uzimati pobrašnjenim rukama jer se veoma lijepi za prste. Razvući ga među prstima i stavljati u vruće ulje.