Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


petak, 14. listopada 2011.

KUHANE KRUŠKE


Ovo je samo podsjetnik da postoji jedna stara vrsta krušaka koja se jede isključivo kuhana i koja se zajedno s korom kuha u vodi ( može uz dodatak malo vina, par klinčića i cimeta ) i nakon toga je spremna za konzumiranje. Kruske se naizgled ne razlikuju od ostalih sorti osim sto su malo manje i 'nabite', boja im je zeleno-smeđa a kuhaju se otprilike jedan sat na laganoj vatri. Okus im je izrazito sladak, zbog toga vodu za kuhanje nije potrebno šećeriti.

Jednostavno a fino. Sad je sezona