Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 12. rujna 2011.

NO KNEAD BAQUETTE

...ili u prijevodu kruh koji ne treba mijesiti


Dakle ovo zvuči isuviše dobro a izgleda isuviše lijepo da bi se moglo odoljeti.
Postupak kaže da sastojke ( brašno, sol, šećer, kvasac i vodu ) treba umiješati večer ranije, ili najmanje 10 - 18 sati ( autorica kaže da je lijena pa ga napravi čak 24 sata ranije ), pobrašniti dobro zdjelu, u nju staviti tijesto pa zdjelu prekriti plastičnom frish folijom. Ostaviti na sobnoj temperaturi tih 10-24 sata, ovisno koliko ste se odlučili.


Kad je prošlo navedeno vrijeme, namočiti ruke vodom i oblikovati kuglu od tijesta koju zatim prerezati na četiri dijela pa svaki razvući rukom u dugi, tanki baquett i položiti na lim za pečenje.


Baquette ukrasiti mini rajčicama, maslinama i češnjakom pa oko svakog sastojka nakapati maslinovo ulje i ostaviti da se diže još 1-2 sata. Posipati krupnom solju, ali oprezno jer masline su već slane a i ranije smo dodali sol u tijesto. Peći 15-20 minuta na 220 stupnjeva. Servirati odmah.


Priznat ćete da izgledaju fantastično a originalan recept sam pronašla OVDJE

NAPOMENA: NEPOUZDAN!!!
Od pet pokušaja, dva puta je ispalo fantastično a tri puta se nije baš iskazalo :(
Još uvijek nisam shvatila zašto