Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 20. svibnja 2012.

TOSKANSKA SALATA by Jamie


Prvo sam za nju čula od prijateljica a nedugo iza toga je Jamie pripremao svoju verziju toskanske salate i točno je ono što je rekao; 'soooo delicious!'

Potrebno:
  • Ciabatta
  • cherry rajčice
  • češnjak
  • svježi origano
  • sjemenke korijandra
  • 1/2 limenke inćuna
  • malo kapara
  • maslinovo ulje
  • 2 žlice aceta
  • svježi bosiljak
  • ( sve ostalo po želji; kalamata masline, čili papričice, grilane crvene paprike...)
Ciabattu natrgati na komadiće ravno u pladanj u kojem će se pržiti u pećnici. Posoliti, nauljiti maslinjakom i dodati 1 žlicu sjemenka korijandra ( lagano stučenih u mužaru ). Preko toga dodati sjeckani češnjak i svježi origano pa sve dobro izmiješati i ubaciti u vruću pećnicu da se prži.


Za to vrijeme narezati cherry rajčice, politi ih maslinjakom, malo octa, 1/2 konzerve sjeckanih inćuna nasjeckati i dodati mješavini, dodati par kapara i sjeckani češnjak.
Ubaciti vruće krutone u tu mješavinu i brzo promiješati. Preko svega posipati listove svježeg bosiljka, pokapati maslinjakom, još malo aceta i još jedno rahlo miješanje. Odozgo naribati parmezan, nabaciti još koji listić bosiljka i servirati.

KOMENTAR: Odlično!
Hrskavi krutoni od ciabatte uz aromatične trave i cherry rajčice dostatan su prilog svakom obroku, bez obzira radi li se o roštilju ili pečenju.
Izostavila sam inćune i kapare zbog raznolikosti ostale hrane uz koju je bila servirana i mogu vam reći da joj baš ništa nije falilo. Dapače, mislim da ću u buduće raditi upravo takvu kombinacju, svima se dopala.