Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 22. studenoga 2012.

MARTHA STEWART - LIVING

Volimo Marthu. Istina da nekako baš i nije u našem vidnom polju no ako ste samo jednom zalutali na njenu webicu znat ćete o čemu pročam. Njena je svestranost i maštovitost neosporna. Ona kuha, vrtlari, piše knjige, planira vjenčanja i neznam što sve ne radi a uz to je pametna žena i svoj je talenat dobro unovčila ( na stranu sve ostalo ;)

Pogledajno samo časopise; Weddings, Whole living, Eeveryday food, Living...

Jedan primjerak upravo ovog posljednjeg donijela sam sa svog puta u Chicago i čim sam ga kupila momentalno odlučila da svakako moram uzeti pretplatu na njega. Ispalo je da otpreme van Amerike nema. Iskreno, nisam mogla vjerovati u to.

Znam, znam...tko još danas u eri elektronskih medija naručuje časopis sa druge strane svijeta?... no što mogu, jednostavno sam se zarazila. Iako obrađuje recenzije artikala kojih kod nas nema, prepun je sitnih malih savjeta i zanimljivih detalja, recepti su svevremenski a guštanje u listanju pandan je čitanju onih pravih papirnatih knjiga. Vjerujte, znam o čemu pričam, pun mi je Kindle elektronskih kuharica i folder elektronskih knjiga no nikakav e-reader ne može zamijeniti osjećaj kad u ruci držiš zanimljivu knjigu ili u ovom slučaju magazin s hrpom recepata od kojih sline cure. Prvo - zirkanje u fotografije moguće je iz sasvim drugog ugla, a drugo - opipljivi su, ako ništa drugo u svakom trenutku možemo za njima posegnuti iz kreveta. Zapravo nemam pojma zašto ih želim no nekako mislim da me razumijete.

Ta me pretplata toliko opsjedala da sam se svako malo vraćala na onaj 'subscriptions' sve dok mi se jednog dana nije prosvijetlilo ( valjda je netko gore već poludel od tog mog klikanja ) pa sam utipkala 'MS Europe subscriptions' i....aleluja....Otvorila se stranica
http://www.global-magazines.com i otkrila čaroban svijet svih mogućih, odjednom dostupnih časopisa. WOW! I još k tome besplatna dostava. Sreći nije bilo kraja. Stari brojevi Martinog LIVINGa mogli su se naručiti po sad već pristupačnoj cijeni od 6€ za komad. Odmah sam naručila posljednjih nekoliko brojeva koji su stigli za dvadesetak dana, možda malo manje.

I sad ih listam i listam....i rekoh, ma moram to podijeliti s vama,  možda i vi tamo pronađete nešto za sebe ;)