Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 15. siječnja 2012.

SALATA OD RADIČA, KOROMAČA, NARANČI I ORAHA

Recept iz časopisa Dobra hrana br. 8



Taman sam se počela pitati što s koromačem kad su se recepti samo počeli nizati :)






glavica crvenog radiča
glavica koromača
dvije naranče
sok pola limuna
maslinovo ulje
sol
pola šalice oraha


Ovu salatu može se napraviti u hladnoj sirovoj varijanti ili pečenu, toplo-hladnu verziju.
Koromač samo narezati na tanke ploške u svježoj ili ispeći zajedno s radičem u toploj varijanti.
Sve zajedn začiniti limunovim sokom i maslinovim uljem. Dodati naranče i orahe koji se također mogu lagano popržiti na teflonskoj tavici ili dodati sirovi.
I sve zajedno posipati svježim, zelenim listićima koromača