recept iz časopisa Dobra hrana br. 8
1 šalica sirove heljde, proklijale ( ili šalica kuhane )
1 šalica sirovog lana
1 šalica badema ( namočenih preko noći )
1 žlica sezamovih sjemenki
pola šalice suncokretovih sjemenki ( močenih 1 sat )
1 češanj češnjaka
3 žlice maslinova ulja
2 žlice sojina umaka
5 sušenih rajčica, namočenih i izrezanih na komadiće
pola žličice soli
malo papra
1 žličica kurkume
1 žličica curryja u prahu
pola žličice đumbira u prahu
1 žličica začinskog bilja po ukusu ( origano, peršin, vlasac, timijan, bosiljak... )
Heljdu, lan, sezam, bademe, suncokret, češnjak, sojin umak i ulje izmiksati u multipraktiku pa dodati suhe rajčice i ostale začine te sve zajedno miksati da postane komogena masa.
1 šalica sirove heljde, proklijale ( ili šalica kuhane )
1 šalica sirovog lana
1 šalica badema ( namočenih preko noći )
1 žlica sezamovih sjemenki
pola šalice suncokretovih sjemenki ( močenih 1 sat )
1 češanj češnjaka
3 žlice maslinova ulja
2 žlice sojina umaka
5 sušenih rajčica, namočenih i izrezanih na komadiće
pola žličice soli
malo papra
1 žličica kurkume
1 žličica curryja u prahu
pola žličice đumbira u prahu
1 žličica začinskog bilja po ukusu ( origano, peršin, vlasac, timijan, bosiljak... )
Heljdu, lan, sezam, bademe, suncokret, češnjak, sojin umak i ulje izmiksati u multipraktiku pa dodati suhe rajčice i ostale začine te sve zajedno miksati da postane komogena masa.