Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 13. listopada 2011.

PANCEROTI


Ovaj mi je recept 'prodala' kolegica s posla i odmah sam pala na njega. Odlična ideja za pivska druženja, večeru ili dječji rođendan.

Tijesto je isto kao za klipiće ali isto je tako dobro i ono gotovo kupljeno iz Mlinara.
Za filu se može koristiti bilo što po želji; sjeckana šinka, sir, špekec, slani inćuni ili ostaci mesa pa sve sjediniti ketchupom ili vrhnjem uz dodatak začinskih trava; vlasac, peršun, origano...


Postupak je standardan, tijesto razvaljati i rezati krugove koje zatim puniti nadjevom, čvrsto zatvoriti da nadjev ne iscuri i pržiti u dubokom ulju dok postane zlatno žuto.

Jako fino, preporučam!