Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 10. listopada 2011.

KIKIRIKI, ČILI, KORIJANDAR I SEZAM

Iz knjige Italija Al Dente

( Odličan umak s orijentalnim rezancima i pečenim škampima, piletinom ili govedinom )



šaka nasjeckanog korijandera
šaka bosiljka
1 žlica neposoljenih pečenih kikirikija
1 sitno sjeckan crveni čili
sezamovo ulje
par kapi umaka od soje
naribana korica i sok limete
1/2 žličice meda
2 žličice naribanog svježeg đumbira
sol


Kikiriki stuckati u mužaru. Po želji ga popržiti na ulju, dodati već ranije pripremljeno meso i ostale sastojke pa preliti preko tjestenine