Zašto mrak? Probajte sami!
Istina je da su dalmatinske fritulice male i okrugle no ove naše zagorske, za promjenu, pravo su otkriće. U ulju još malo narastu tako da se ima što za primiti u ruku. Ma savršeno!
Komisija za degustaciju --->
( nasmijana lica govore da je degustacija uspjela :)
dokaz je prazna zdjela
Napomena: samo za one iznad 18 godina :)
SASTOJCI:
- 500g brašna za dizana tijesta
- 100g šećera ( nerafiniranog )
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 200 ml Maraschina ( obavezno! )
- 1 suhi kvasac
- vanili šećer
- prstohvat soli
- ribana korica neprskanog limuna
- ulje za prženje
Mikserom s nastavkom za tijesto izmiješati sastojke u vrlo meko tijesto i pustiti da odstoji pokriveno barem jedan sat. Neka vas ne čudi ako se jako ne digne.
Velikom žlicom za juhu oblikovati uštipke te peći u vrućem ulju da porumene ( zagrabiti žlicom što je više moguće tijesta ). Pržene vaditi šupljom žlicom na sloj papirnatih salveta da upije masnoću.
Posip od šećera u prahu nije potreban zbog količine šećera i slatkoće Maraschina.
Time je završila dugogodišnja potraga za fritulama koje se pridružuju kategoriji 'savršenih' zajedno s krafnama i klipićima. Super!
Hvala Teinoj mami na krasnom receptu.
Komisija za degustaciju --->
( nasmijana lica govore da je degustacija uspjela :)
dokaz je prazna zdjela
Napomena: samo za one iznad 18 godina :)