Guljenje kožice čini se suviše zahtjevno i dugotrajno.
No nije baš tako, ako znate kako :))
Potreban vam je samo jedan dobro naoštren nož.
Započnemo tako da odrežemo vrh a zatim okolo naokolo sa svih strana obrežemo koru.
I eto...u svega par minuta dobili smo ploškice grejpa spremne za upotrebu.
Brzo, jednostavno i zanimljivo za sve koji vole gorko, a gorko je pored slatkog, kiselog, slanog, ljutog i oporog ili trpkog jedan od glavnih okusa koje bi prema ayurvedi svaki obrok morao sadržavati kako bi naš organizam bio zadovoljan i uravnotežen.
Ako vam je grejp suviše gorak predlažem da probate pomelo. To je ona ogromna žuta bombica nalik na ogroman grejp pakirana u mrežicu a sreli ste je negdje na polici s voćem pored grejpa.
Mješanac grejpa i naranče blaži je okusom a znatno impresivniji veličinom. Meni osobno fantastičan kao jutarnje osvježenje nakon teških večernjih obroka. U njemu su spojene sve najbolje kvalitete jednog i drugog ploda - slatkoća i veličina. Jedan sasvim savršen agrum od cca 700 grama kojeg ( valjda samo ja ) mogu u jednom obroku pojesti cijelog ( njama :)
Sad kad znate kako jednostavno oguliti grejp nema razloga da ne uveselite svoje salatice crvenim grejpom ili iskušate varijantu grejpa i avocada sa preljevom od limuna, maslinjaka, soli, papra i dijon senfa ili začinskih trava.