Ovo je fino i zdravo i nema veze što malo čudno izgleda.
Ako ste, kao i ja, u jednom trenutku u Bio&Bio kupili punu vrećicu svježe kurkume i sad se bojite da vam ne propadne a već ste dio podijelili, dio upotrijebili i još je samo ima i ima, evo jednog zanimljivog recepta na kojeg ( sigurna sam ) možete potrošiti kompletan ostatak.
Jutra su još uvijek dovoljno hladna da trebamo šalicu toplog mlijeka a kurkuma je toliko zdrava ( OVDJE ) da bi bilo korisno konzumirati je svaki dan. Naročito svježu. Uostalom zgooglajte
SASTOJCI:
Ako ste, kao i ja, u jednom trenutku u Bio&Bio kupili punu vrećicu svježe kurkume i sad se bojite da vam ne propadne a već ste dio podijelili, dio upotrijebili i još je samo ima i ima, evo jednog zanimljivog recepta na kojeg ( sigurna sam ) možete potrošiti kompletan ostatak.
Jutra su još uvijek dovoljno hladna da trebamo šalicu toplog mlijeka a kurkuma je toliko zdrava ( OVDJE ) da bi bilo korisno konzumirati je svaki dan. Naročito svježu. Uostalom zgooglajte
SASTOJCI:
- 500 ml bademovog mlijeka ( sojinog, ili običnog ako želite )
- 1/2 žličice kurkume
- 1 kora cimeta
- prstohvat kardamoma
- prstohvat muškatnog oraščića
- med za zaslađivanje
Zagrijati mlijeko s naribanom kurkumom i ostalim začinima pa neposredno prije nego što provri maknuti s vatre. Pustiti pokriveno pet minuta zatim procijediti i zasladiti medom, agavom ili stevijom.
Servirati toplo.
Kurkumu nije potrebno guliti, po mogućnosti koristite svježu, ima lagano zemljani okus ali mnogo je ukusnija od sušene. Osim toga odlična je za rižota, u tjestenini, uz žitarice, u jajima, gustim juhama, kao sastojak chutneya ili kolača, posipana po kokicama, na bezbroj drugih načina i evo, napokon kao topli napitak.
Probajte. Vjerujem da će vam se dopasti.