ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

FRITULE by MRAK

Zašto mrak? Probajte sami!


SASTOJCI:

  • 500g brašna za dizana tijesta
  • 100g šećera ( nerafiniranog )
  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka 
  • 200 ml Maraschina ( obavezno! ) 
  • 1 suhi kvasac
  • vanili šećer
  • prstohvat soli
  • ribana korica neprskanog limuna
  • ulje za prženje

Mikserom s nastavkom za tijesto izmiješati sastojke u vrlo meko tijesto i pustiti da odstoji pokriveno barem jedan sat. Neka vas ne čudi ako se jako ne digne.
Velikom žlicom za juhu oblikovati uštipke te peći u vrućem ulju da porumene ( zagrabiti žlicom što je više moguće tijesta ). Pržene vaditi šupljom žlicom na sloj papirnatih salveta da upije masnoću.
Posip od šećera u prahu nije potreban zbog količine šećera i slatkoće Maraschina.



Istina je da su dalmatinske fritulice male i okrugle no ove naše zagorske, za promjenu, pravo su otkriće. U ulju još malo narastu tako da se ima što za primiti u ruku. Ma savršeno!    



Time je završila dugogodišnja potraga za fritulama koje se pridružuju kategoriji 'savršenih' zajedno s krafnama i klipićima. Super! 
Hvala Teinoj mami na krasnom receptu.





Komisija za degustaciju --->

( nasmijana lica govore da je degustacija uspjela :)
dokaz je prazna zdjela

Napomena: samo za one iznad 18 godina :)