Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 11. travnja 2013.

...S PRVOG SASTANKA

Jučer navečer održan je prvi ovogodišnji informativni sastanak Udruge za promicanje zdravog života na kojem je zainteresiranim polaznicima ponuđena mogućnost da postanu članovi Udruge i time ostvare niz pogodnosti ili upišu dvomjesečni tečaj uz vježbanje, edukaciju i zdravstvene kontrole.
Ili oboje, naravno :)


Kao član Udruge uz godišnju članarinu od 100 Kuna ostvaruje se niz pogodnosti:
- do 25% popusta na mjesečnu članarinu u određenim centrima za rekreaciju
- 5% popusta u trgovini zdrave hrane 'Žitnica'
-20% popusta na tematsku literaturu
- besplatna tematska predavanja gostujućih predavača ( tema: prehrana, zdravlje, um, duh i tijelo... )
- kontrola glukoze, welness analiza sastava tijela, mjerenje gustoće kostiju...
- individualna savjetovanja i izrada osobnih jelovnika
- i naravno popust na proljetne radionice koje počinu u ponedjeljak 15.04.2013. godine u 19,00 sati u centru Lavandula

Praksa je pokazala da je za efektivne rezultate potreban kontinuitet pa ovogodišnja proljetna radionica u trajanju od 8 tjedana uključuje vježbanje u kratkim razmacima i stručna predavanja.

Predavanja se odvijaju svaki drugi tjedan i uključuju dva početna o prehrani odnosno potrebama našeg organizma koje vodi dr. Tatjana Cikač a u sklopu kojih će se ove godine vršiti i mjerenje gustoće kostiju.



Zatim tu je i predavanje o suplementima i njihovoj važnosti koje vodi Anita Kociper-Sieber, voditeljica i vlasnica SPA centra LAVANDULA. O suplementima suviše malo znamo i suviše ih malo koristimo pa je vrijeme da to ispravimo.




U sklopu vježbanja bit će govora o važnosti kretanja i disanja (vjerovali ili ne malo tko znade pravilno disati) za koje su zaduženi gospodin Predrag Darboš, voditelj studia ŠAKTI, inače instruktor Joge koji je svoj zanat ispekao u Indiji i voditelj studija TAUBI, gospodin Nenad Golubić koji preko sebe ima stretching ilitiga rastezanje.

Završno predavanje odnosit će se na prehranu po glikemijskom indeksu i uključiti degustaciju namaza, žitarica i kolača izrađenih od dozvoljenih namirnica. Kao što znamo takva prehrana stabilizira nivo šećera u krvi i drži našu glad pod kontrolom a kako ću predavanje voditi ja osobno, u sklopu njega osvrnut ću se i na jednodnevni post koji u svijetu sve više uzima maha zbog niza zdravstvenih beneficija koje sa sobom nosi pa stoga sve više postaje stil života umjesto pomodnog trenda.
No o tome u jednom od narednih članaka.


Ovim putem samo najava da kulinarske radionice na temu glikemijskog indeksa ( i još mnoge druge ) kreću s prvim jesenskim danima.

Kuhanje i druženje uz mnogo dobrih emocija. Zainteresirani se mogu javiti u udrugu ili poslati osobni meil ( jurnebes@gmail.com )


Evo rasporeda programa za radionice i nekoliko fotografija s jučerašnjeg sastanka.
JOŠ SAMO NAPOMENA: Ne zaboravite da proljetna radionica počinje u ponedjeljak 15.04. u 19,00 sati vaganjem i mjerenjem BMI u centru Lavandula. Dođite i postanite član udruge ili samo vježbajte s nama!







Na kraju nas je sve svojom posjetom iznenadio i razveselio gospodin Golub, inače vlasnik mlina u Pušćinama koji je donio kruh ispečen od domaćeg integralnog brašna i ponudio suradnju. Nakon kušanja svi smo rado prihvatili ideju da posjetimo njegov mlin i pozovemo ga, zajedno sa suprugom na kulinarske radionice na temu kruha koje su također u planu.