Jamie je dao nekoliko jednostavnih savjeta i ideja. Npr. limun i maslinovo ulje za salatu miješaju se u omjeru 1:3 ( limunov sok : maslinovo ulje ) + sol. Nisam nikad o tome na taj način razmišljala no stvar funkcionira.
Zatim umak od senfa za janjetinu. Janjetina i senf se navodno božanstveno slažu kaže Jamie
Za umak od senfa potrebno je:
- par grančica ružmarina ( skinutog sa stapke )
- sol
- 1 režanj češnjaka
- malo maslinovo ulja
- malo vinskog octa
- 1 žlica Dijon senfa
U mužaru stuči ružmarin i sok, dodati češnjak, maslinovo ulje, ocat i na kraju umiješati žlicu senfa.
Tom mješavinom natrljati polupečenu janjetinu.
Jamie je janjetini prvo narezao kožicu i popržio je u tavi da dobije reš koricu. Zatim ju je premjestio u lim za pečenje, natrljao umakom od senfa, pored mesa stavio cherry rajčice ( na peteljkama ) i sve zajedno ubacio u pećicu na kratko vrijeme. Zatim je u tavi, na masti od pečenja janjetine, napravio umak s kojim je servirao janjetinu pečenu u pećnici. Za njega je potrebno:
Dok je pekao janjetinu kuhalo se povrće ( kelj na 1/4, zelene mahune, mrkva, mladi krumpir u ljusci ).
Za povrće je napravio umak od metvice
Jamie je janjetini prvo narezao kožicu i popržio je u tavi da dobije reš koricu. Zatim ju je premjestio u lim za pečenje, natrljao umakom od senfa, pored mesa stavio cherry rajčice ( na peteljkama ) i sve zajedno ubacio u pećicu na kratko vrijeme. Zatim je u tavi, na masti od pečenja janjetine, napravio umak s kojim je servirao janjetinu pečenu u pećnici. Za njega je potrebno:
- Slanina
- žlica brašna
- crno vino
- par grančica ružmarina
- juha od kuhanog povrća
Dok je pekao janjetinu kuhalo se povrće ( kelj na 1/4, zelene mahune, mrkva, mladi krumpir u ljusci ).
Za povrće je napravio umak od metvice
Za umak od metvice treba:
U mužaru stuči lišće metvice, dodati sol i malu žličicu šećera, ocat, ulje i juhu. Dobro promiješati i preliti preko kuhanog povrća.
Kako sam nekako baš u to vrijeme kuhala povrće i planirala ga servirati uz ribu, iskoristila sam priliku i odmah napravila umak od metvice. Obzirom da sam za povrće već ranije napravila preljev od vrhnja i senfa, odlučila sam metvicu preliti preko ribe. Odlično!
Još jedan od brzinskih preljeva za povrće iskušala sam drugi dan.
Kako je od dan ranije ostalo otprilike pola glavice brokule i nešto više cvjetače, skuhala sam ih na pari i dodala u woku popržene šampinjone i tikvicu. Sve zajedno prelila preljevom od:
Kako sam nekako baš u to vrijeme kuhala povrće i planirala ga servirati uz ribu, iskoristila sam priliku i odmah napravila umak od metvice. Obzirom da sam za povrće već ranije napravila preljev od vrhnja i senfa, odlučila sam metvicu preliti preko ribe. Odlično!
Još jedan od brzinskih preljeva za povrće iskušala sam drugi dan.
Kako je od dan ranije ostalo otprilike pola glavice brokule i nešto više cvjetače, skuhala sam ih na pari i dodala u woku popržene šampinjone i tikvicu. Sve zajedno prelila preljevom od:
- sok pola limuna
- maslinovo ulje
- 2-3 žlice soya sosa ili tamari umaka
- jedan režanj sitno ribanog češnjaka
Odlično, a malo drugačije.