Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


petak, 3. siječnja 2014.

U NOVU S ODLUKAMA

Nova godina, novi početak.
Neki dan su na 'Dobro jutro Hrvatska' rekli da je najčešća novogodišnja odluka - dijeta.

Međutim, ako se pitate zašto vam je život kaotičan, zašto vam je teško bez nekog posebnog razloga, nemirni ste i prati vas neprestani osjećaj nezavršenih poslova, možda je vrijeme da za promjenu donesete odluku o čišćenju životnog prostora.


Znamo da se stvari gomilaju pa je ona poznata izreka 'kaos na stolu, kaos u glavi' i više nego istinita.
Dobre ili loše energije dolaze sa svih strana, jeste li se ikad zamislili nad onim što držite ispod kreveta? Kakvim vam je sve nakupinama zakrčen podrum ili tavan? Jer te su naslage direktno nad vašim glavama i osjećaj težine, vjerovali ili ne, dolazi upravo od toga. Uzrokuje nemir i opterećenje svih ukućana, guši nas i čini nervoznim, stoga je moja novogodišnja odluka o čišćenju životnog prostora ovog puta krenula iz kuhinje. Da nije, vjerojatno bi nam se polica s namirnicama obrušila na glavu. Hrane se nasložilo za dva života.
Dakle do daljnjeg trošimo zalihe. Za početak sam pronašla nedovoljno veliku košaru da u nju potrpam baš sve stvari iz kuhinjskog elementa no uspjelo je unutra stati dovoljno toga da napišem ideje i riješim problem obroka za čitav tjedan. I više.
Nakon hrane na redu su police s knjigama zapravo časopisima, zatim ladice, USB-i, desktopi, diskovi, laptopi i sva ostala gomilanju sklona mjesta.
A tek ormarii?!?!?
Ma strava.
Trkom se primiti posla

Sjećate se onog dobrog osjećaja nakon velikog proljetnog čišćenja? Onaj čisti, fantastičan filing radi kojeg nam nije žao što nas od silnog posla bole leđa? E pa to je to. Čisti feng shui.
Raskrčen prostor daje mjesta novim stvarima, daje nam disati, skida nam nekakav nevidiljiv teret s leđa pa zašto onda ne napraviti jednu dobru generalku, sad još, dok je zima a nije zima a opet prije proljeća i vrtnih radova? Neka energija kola.