Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


utorak, 21. siječnja 2014.

KREMA OD SIRA S KOKOSOM , NAROM I PISTACIJAMA

Kad smo već kod nara evo jedan jednostavan recept. U originalu ide sir ricotta i želatina u prahu da bi se dobio mousse, no ja sam koristila mascarpone i kremica je ispala fino glatka i nježna i dovoljno gusta da želatinu nisam ni stavljala.
Količine su okvirne, igrajte se sastojcima.

Umjesto datulja može se staviti malo meda ili javorovog sirupa a ako vam je draži, možete staviti i običan svježi kravlji sir.
  • 200 grama Ricotta sira
  • 2-3 žlice punomasnog vrhnja
  • 2 vrhom pune žlice kokosa
  • 3-4 datulje ( kao sladilo )
  • malo đumbira u prahu
  • malo vanili ekstrakta
  • 1 žličica aru praha ili želatine u prahu (opcionalno)
+ Pistacije i nar za ukrašavanje

Gornje sastojke staviti u blender i dobro izmiksati. Može se raditi i štabnim mikserom no tada početi od datulja ( prije toga ih odkoštiti ) u koje malo po malo dodavati sir kako bi se dobro izmiksale. na kraju probati pa ako nije dovoljno slatko u paleo verziji dodati malo meda ili javorovog sirupa a može i par kapi stevije.

Obilno ukrasiti narom i sjeckanim pistacijama, najjednostavnije je upotrijebiti one Dr. Oetker kojih ima u bolje opskrbljenim supermarketima na polici sa sastojcima za kolače a mogu se dodati orasi, lješnjaci, bademi ili sjemenke i neko svježe voće.