Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


petak, 27. prosinca 2013.

SAVRŠENO BLAGDANSKO KUHANO VINO


by sused Nino

Savršeno, vjerujte

Svi volimo popiti fini topli napitak a ovaj spoj blagdanskih začina do te mjere oduševljava da ćete ga željeti kuhati svaki dan iako vani nema snijega već samo bolesna, turobna južina.
Za one kojima sezona skijanja počinje za koji dan ovaj receptek pravi je dragocjeni čarobni napitak.

Svaki od sastojaka na svoj način utječe na okus stoga je preporuka da med bude bagremov zbog njegove specifične arome, naranča u današnje vrijeme svakako neprskana ( u bio trgovinama ), a konjak....eh, bez konjaka to nije to no svakako će vam se svidjeti.
Crnjak? Ma nemojmo pretjerivati, neko fino francusko radije popijte uz komadić sira, za ovaj će napitak sasvim u redu biti i jednostavna makedonska T'ga.
( T'ga za jug, proizvođač Tikveš, Makedonija-op.a. )