Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


utorak, 9. srpnja 2013.

KULINARSKE RADIONICE U MEDENJAKU

Nakon što ste upoznati da postojimo i vidjeli prostor u koji smo se smjestili, vrijeme je da saznate kakve će biti koristi od nas.
Ideja o kulinarskim radionicama postoji već tako dugo da se čini kao da postoji oduvijek.
Pa evo ih.
Tu su, stvarne su, uhvatimo se posla.

Učinimo odmah nešto za sebe i naučimo zdravo kuhati i zdravo se hraniti, naš će nam organizam biti zahvalan.

Uostalom, a koga ćemo maziti ako ne sami sebe? :)


Aktualna radionica: ''Glikemijski indeks i zdrava hrana'' ( sadržaj na dnu )

Zašto glikemijski? Zato što mnogo toga kreće od njega.
On je prije svega zaslužan za stabilnost šećera u krvi a znamo da je šećer u krvi generalni krivac, od eventualnog dijabetisa kojeg potenciramo svakodnevnom prehranom s lošim ugljikohidratima do napadaja gladi zbog kojih nam se taloži špekec oko struka.
Hraneći se po glikemijskom hranimo se zdravije, mršavimo lakše i držimo svoj apetit pod kontrolom.
Na radionici možete naučiti čime se hraniti i kako jednostavno i zdravo obogatiti svoj jelovnik.

Niste baš jutarnji tip? Od pomisli na jutarnji obrok kolutate očima?
Sigurno niste znali kako je jednostavno napraviti bademovo mlijeko, a kad od njega napravite jutarnji smoothie zauvijek će se promijeniti vaš pogled na doručak.


Osim toga kad skuhate svoj vlastiti sojin jogurt (ako ga do sad niste voljeli nakon ovog ćete ga garant zavoljeti ) i uz njega pripremite fantastičnu granolu poželjet ćete da jutro traje duže kako bi ste se čitavo jutro mogli njome hraniti.

Granola je osnova svakog kvalitetnog doručka a uz to je i praktična za ponijeti sa sobom u slučaju ako je želite pojesti za pauzu

Stižu vam gosti? Neznate što gricnuti?... spremamo izuzetne krekere od sjemenki na koje namažite svoj humus (za prste polizati) i eto vam zdravi snack.
Osim toga naučite kako ( i zašto ) spremiti losos te iskoristiti sezonu krastavaca i mlade mrkvice.

A quinoa je posebna priča. Jeste li znali da se oduvijek smatrala hranom bogova? Obožavat ćete recept kojeg pripremamo i usput naučiti nešto o njoj.

Termin radionice: 17.07.2013.
Vrijeme održavanja: 17,30-20 sati
Cijena 150 Kuna

Prijave se primaju do 15.07 na meil mojmedenjak@gmail.com