Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


srijeda, 16. siječnja 2013.

KAKO NAPRAVITI KRUH ( knjiga )


Dakle jedna totalno fantastična knjiga o kruhu.

Iako imam jedno 3-4 knjige o kruhu u Amazonovoj košarici moram priznati da sam veoma sretna što se nisam žurila s kupnjom jer ovo je jedna od onih svevremenskih kuharica koja sadrži sve što trebamo i dovoljna je jedna takva u kolekciji da pokrije čitav spektar potreba na temu kruha.

Knjiga je tvrdo ukoričena, sadrži 180 stranica i u detalje objašnjava sastojke, postupke i načine izrade, do te mjere da kad krenete listati ne želite prestati a jedina misao vam je što od svega toga prvo isprobati.

Sadrži nekoh 60 recepata, od pripreme vlastitog kiselog tijesta preko svih mogućih vrsta kruha, od rustikalnog, focaccie, ciabatte i bezglutenskog do specijaliteta poput kruha s ciklom ili rajčicama ili onog s anisom i orasima. Tu su još brioši, Bižićni stollen, cimet rolice ........ma čista fantazija.


Sve ono što smo oduvijek željeli znati napraviti.
Krasna knjiga, jedva čekam vikend da nešto od toga isprobam, mislim da ću napokon početi mijesiti domaći kruh.

P.S. Prvi vikend nisam izdržala da ne probam napraviti kruh sa sodom od integralnog brašna no više o tome neki drugi put.