Na ovom sam receptu ubila blender i gotovo uništila električni ribež no nije mi žao.
Da sam ranije znala kako je dobro i jednostavno za pripremu čitavo bih ljeto skupljala zelene rajčice i spremala ovaj namaz.
A sve je počelo s jednom zdjelicom zelenih rajčica iz vrta s kojom nisam znala što bih, pa hajde, u nedostatku ideje, idemo potražiti nešto s weba. I tako je ispalo da je ta jedna mala staklenka bila dovoljna za utvrditi kako ovo definitivno vrijedi utrošenog truda i vremena. Čak i polomljenih aparata. Sad ću bar kupiti pošteni multipraktik koji može izdržati višekratno blendanje zelenih rajčica.
Mjere sam prilagodila no baznog sam se recepta držala OVDJE:
POTREBNO:
za cca dvije veće flašice
- 2 kg zelenih rajčica
- 1/2 korijena hrena ( naribanog )
- par žlica senfa ( cca 3 vrhom pune )
- sol ( oko 2 čajne žličice )
- 2-3 dl ulja
Rajčice samljeti ili ih usitniti u blenderu ( ja sam blendala i to krupno jer nisam željela paštetu već namaz u smislu pravog ajvara )
Usitnjenu masu staviti u cjediljku preko gaze da se dobro ocijedi ( još je na kraju malo iscijediti rukama )
Pomiješati s ocijeđenim rajčicama, probati i po potrebi doraditi.
Uliti u staklenke pa ako ga ne mislite odmah potrošiti preko gornjeg sloja staviti sloj ulja.
Komentar: Mi smo svoj gotovo odmah pojeli. Bio je odličan na prepečenom toastu za doručak...s hrenovkama