Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


petak, 19. listopada 2012.

HALLOWEEN PRSTIĆI

Recept iz časopisa Dobra hrana br. 17

Genijalna ideja kako od jednostavnog tijesta umijesiti originalne Halloween keksiće


POTREBNO:
  • oko 200g oštrog brašna
  • velika žlica mljevenog đumbira
  • 100g maslaca
  • 75g šećera
  • 1 žumanjak
Umijesiti i ostaviti da odleži u frižideru oko pola sata pa razvaljati u gliste debljine 1 cm i rezati dužinu prosječnog ljudskog prsta. Na mjesto nokta staviti listić badema. Napraviti zareze na mjestu članaka pa peći prstiće na 160 stupnjeva oko 20 minuta.
Super, zar ne?

evo kako to izgleda sa čitavim bademima ( RECEPT sa Allrecipes.com )

500g brašna
200g maslaca
200g šečera
1 jaje
1 žlica ekstrakta badema
1 žlica ekstrakta vanilije
1 čajna žličica praška za pecivo
malo soli
100g čitavih badema


......a kako je to ispalo u praksi, pogledajte OVDJE