Recept iz časopisa Dobra hrana br. 16
Poriluk u bešamelu u kojeg je umiješano malo puretine, piletine ili bilo kojeg drugog mesa a može i ostataka.
Za 4 osobe:
Poriluk i meso zajedno s umakom premjestiti u keramičke ili vatrostalne posudice.
Lisnato tijesto razvaljati i njime pokriti posude te na kraju tijesto premazati razmućenim jajetom. i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta.
Original racept može se pogledati na novoj web stranici časopisa Dobra hrana ( OVDJE ).
Komentar: pa ja bih možda ipak za tu namjenu koristila prhko tijesto za pitu, jest da je lisnato jednostavnije, no prhko se bolje sljubljuje s umakom, lakše jede i bolje ponaša prilikom pečenja.
Poriluk u bešamelu u kojeg je umiješano malo puretine, piletine ili bilo kojeg drugog mesa a može i ostataka.
Za 4 osobe:
- 300 g kuhane ili pečene piletine narezane na komadiće
- 2 jušne žlice maslaca
- 2 manja poriluka, oprana i narezana na komadiće
- 2 jušne žlice brašna
- 300 ml mlijeka
- 150 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 1 čajna žlica senfa
- 500 g lisnatog tijesta
- malo svježe majčine dušice
- 1 jaje
Poriluk i meso zajedno s umakom premjestiti u keramičke ili vatrostalne posudice.
Lisnato tijesto razvaljati i njime pokriti posude te na kraju tijesto premazati razmućenim jajetom. i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta.
Original racept može se pogledati na novoj web stranici časopisa Dobra hrana ( OVDJE ).
Komentar: pa ja bih možda ipak za tu namjenu koristila prhko tijesto za pitu, jest da je lisnato jednostavnije, no prhko se bolje sljubljuje s umakom, lakše jede i bolje ponaša prilikom pečenja.