Privukla me fotografija okruglice koja pliva u prekrasnom zelenom umaku od bosiljka ( OVDJE ) kojeg, ispostavilo se kasnije, ni uz najbolju volju nisam uspjela taki lijepo uzeleniti.
Recept sam malo korigirala jer mrvice od kruha jednostavno mi se nisu uklapale u kombinaciju, no tko voli, može se držati orginalnog recepta.
Masa je dovoljna za 5-6 manjih okruglica, kako sam ovaj put trebala samo 4 ispale su malo prevelike
SASTOJCI:
- 1 pakung ( 280 g ) svježeg kozjeg sira (ja koristim Capro Fresh)
- malo parmezana
- otprilike 5-6 žlica kiselog vrhnja
- sol, papar,
- stručak svježeg bosiljka
- maslinovo ulje
- režanj češnjaka
1) Kozji sir pomiješati u blenderu s vrhnjem kako bi se dobila lijepa glatka masa. Posoliti, popapriti pa sve dobro izmiješati i staviti u hladnjak da očvrsne. Vrhnje dodavati žlicu po žlicu i pri tom paziti da masa ostane čvrsta i gusta kako bi se iz nje mogle žlicom za sladoled ili vlažnim rukama formirati okruglice.
Ako slučajno pretjerate s vrhnjem pokušajte stvar spasiti dodavanjem malo gustina ( ili još bolje malo svježeg kravljeg sira ).
Ako slučajno pretjerate s vrhnjem pokušajte stvar spasiti dodavanjem malo gustina ( ili još bolje malo svježeg kravljeg sira ).
2) Bosiljak staviti u kipuću vodu i blanširati oko 2-3 minute. Izvaditi u cjediljku i ostaviti da se voda dobro ocijedi.
Zatim ga staviti u blender, dodati češanj ribanog češnjaka, sol i dovoljno maslinova ulja da se blendanjem dobije ravnomjeran preljev.