Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 18. rujna 2011.

SENDVIČ S LOSOSOM I KOPROM


( NJAMA :)
Sastojci: 2 kriške raženog kruha ili pecivo od integralnog brašna, maslac, malo sjeckanog kopra, sol, biber, kap limuna, par tankih listova dimljenog lososa

Priprema: Dobro izmiješati maslac, pola količine kopra, sol, biber i limun. Kriške kruha ili pecivo premazati namazom pa na njih složite losos. Posipati preostali kopar po lososu.

Mogu se dodati jaja, listovi zelene salate, svježi krastavci, luk...


Naravno, u laganijoj varijanti maslac može zamijeniti svježi sir, no bez obzira što uz njega servirali losos je iznimna riba ( o tome već sve znate ) i zbog njegovih ga kvaliteta treba što češće imati na tanjuru.