Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 15. rujna 2011.

KRPICE SA ZELJEM


Kad razmišljam što kuhati za drugi dan na njih uvijek zaboravim...

Sastojci:

krpice
1 glavica crvenog luka
500g svježeg zelja
2 žlice svinjske masti
1 žlica šećera
100 g kiselog vrhnja
ulje, sol i papar

Priprema:
Luk očistiti, narezati na listiće i pržiti na masti do zlatno žute boje. Posipati šećerom i pustiti da se karamelizira. Dodati očišćeno zelje narezano na rezance te i njega malo popržiti, dodati sol i papar, poklopiti i pirjati cca 20 minuta. Za to vrijeme skuhati krpice, (al dente 4 minute), procijediti, pomiješati sa zeljem, poklopiti i ostaviti da se začini prožmu.



Gore dodati vrhnje ili što već tko želi, ja volim jako pobiberene i posute šećerom
:)