Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


petak, 17. svibnja 2019.

TALIJANSKA JUHA OD CVJETAČE

( Knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )

OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
KUHANJE: 15 minuta

Obožavam ovu knjigu!
Toliko jednostavnih recepata od svakidašnjih namirnica s minimalnim odmakom da sam naprosto poražena činjenicom kako sam do sada ne-kreativno kuhala obično povrće.

Evo još jedan ultra jednostavan recept za finu gustu toplu juhicu, kao melem na ranu ovih šugavo-hladnih svibanjskih dana.





POTREBNO:

  • 2 žlice ghee maslaca ili maslinova ulja
  • jedna mala cvjetača naribana na krupni ribež ( tzv. riža od cvjetače )
  • 1-2 žuta luka, nasjeckana
  • 1 crvena paprika, nasjeckana
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 žlica suhih 'talijanskih' začina - ( alternativa: svježa majčina dušica, žalfija i bosiljak )
  • 1 limenka sjeckanih pelata
  • domaća juha ( bez Vegete ) *
  • 2 šake svježeg špinata
  • pola šalice crnih maslina bez koštica, prepolovljenih
  • ploška svježeg veganskog sira
  • sol, papar, malo ljute papričice
IZRADA:

1) Zagrijati ghee, dodati sjeckani luk i papriku pa pržiti da luk postane staklast.
2) Dodati sjeckani češnjak, limenku pelata, 'rižu od cvjetače, i podliti juhom tek toliko da ogrezne.
Pustiti na laganoj vatri da zakuha. 
Nakon što zakuha ostaviti na vatri još najviše 5 minuta pa skloniti s vatre, dodati špinat i sjeckane začine te sol, papar i čili.
Poklopiti.
Neka stoji dvije-tri minute poklopljeno da špinat uvene
3) Servirati s nadrobljenim sirom

----------------------------------------------
Protein: 4g * Net Carbs: 16g * Masnoća 33g 
-----------------------------------------------








* Analizu povrtnih kocki za juhu pogledajte OVDJE