( Knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
KUHANJE: 15 minuta
Obožavam ovu knjigu!
Toliko jednostavnih recepata od svakidašnjih namirnica s minimalnim odmakom da sam naprosto poražena činjenicom kako sam do sada ne-kreativno kuhala obično povrće.
Evo još jedan ultra jednostavan recept za finu gustu toplu juhicu, kao melem na ranu ovih šugavo-hladnih svibanjskih dana.
POTREBNO:
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
KUHANJE: 15 minuta
Obožavam ovu knjigu!
Toliko jednostavnih recepata od svakidašnjih namirnica s minimalnim odmakom da sam naprosto poražena činjenicom kako sam do sada ne-kreativno kuhala obično povrće.
Evo još jedan ultra jednostavan recept za finu gustu toplu juhicu, kao melem na ranu ovih šugavo-hladnih svibanjskih dana.
POTREBNO:
- 2 žlice ghee maslaca ili maslinova ulja
- jedna mala cvjetača naribana na krupni ribež ( tzv. riža od cvjetače )
- 1-2 žuta luka, nasjeckana
- 1 crvena paprika, nasjeckana
- 2-3 češnja češnjaka
- 1 žlica suhih 'talijanskih' začina - ( alternativa: svježa majčina dušica, žalfija i bosiljak )
- 1 limenka sjeckanih pelata
- domaća juha ( bez Vegete ) *
- 2 šake svježeg špinata
- pola šalice crnih maslina bez koštica, prepolovljenih
- ploška svježeg veganskog sira
- sol, papar, malo ljute papričice
1) Zagrijati ghee, dodati sjeckani luk i papriku pa pržiti da luk postane staklast.
2) Dodati sjeckani češnjak, limenku pelata, 'rižu od cvjetače, i podliti juhom tek toliko da ogrezne.
Pustiti na laganoj vatri da zakuha.
Nakon što zakuha ostaviti na vatri još najviše 5 minuta pa skloniti s vatre, dodati špinat i sjeckane začine te sol, papar i čili.
Poklopiti.
Neka stoji dvije-tri minute poklopljeno da špinat uvene
3) Servirati s nadrobljenim sirom
----------------------------------------------
Protein: 4g * Net Carbs: 16g * Masnoća 33g
-----------------------------------------------
* Analizu povrtnih kocki za juhu pogledajte OVDJE