( knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 5 minuta
KUHANJE: 15 minuta ( u originalu 1 sat )
Obožavam pečenu ciklu!! Doslovce.
Onako na kocke narezanu, s malo maslinova ulja i majčine dušice, zapečenu u pećnici i na kraju posutu nadrobljenim svježim kozjim sirom Capro Fresh. Uh, njama!
Često to radim za goste i prijatelje pa mi recept koji slijedi u toj shemi nije nimalo stran.
POTREBNO:
1) Originalan recept kaže da ciklu zamotamo u foliju i pečemo u pećnici jedan sat. Nemam ništa protiv cikle u bilo kojem obliku pa sam pribjegla skraćenom postupku - narezala sam ciklu na ploškice i pržila u tavici premazanoj maslinjakom cca 15 minuta, po 7 sa svake strane.
2) Za to vrijeme napraviti umak od senfa, limunovog soka, maslinovog ulja, soli i papra
3) nasjeckati bademe i lagano ih tostirati na suhoj tavici
4) Oguliti avokado, narezati ga na ploške
5) Narezati bosiljak
6) Servirati ploškice avokada s pečenom ciklom, preliti preljevom, nadrobiti gore sir i preko svega staviti pržene bademe i bosiljak
--------------------------------------
PROTEIN: 12g * Net Carbs: 12g * Masnoće: 40g
--------------------------------------
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 5 minuta
KUHANJE: 15 minuta ( u originalu 1 sat )
Obožavam pečenu ciklu!! Doslovce.
Onako na kocke narezanu, s malo maslinova ulja i majčine dušice, zapečenu u pećnici i na kraju posutu nadrobljenim svježim kozjim sirom Capro Fresh. Uh, njama!
Često to radim za goste i prijatelje pa mi recept koji slijedi u toj shemi nije nimalo stran.
POTREBNO:
- 1 cikla
- 1 zreli avokado
- par listova bosiljka
- ploškica veganskog ili nekog drugog sira za nadrobiti ( može Feta za nevegan opciju )
- žlica dijon mustard ( senfa )
- limunov sok
- maslinovo ulje
- sol, papar
1) Originalan recept kaže da ciklu zamotamo u foliju i pečemo u pećnici jedan sat. Nemam ništa protiv cikle u bilo kojem obliku pa sam pribjegla skraćenom postupku - narezala sam ciklu na ploškice i pržila u tavici premazanoj maslinjakom cca 15 minuta, po 7 sa svake strane.
2) Za to vrijeme napraviti umak od senfa, limunovog soka, maslinovog ulja, soli i papra
3) nasjeckati bademe i lagano ih tostirati na suhoj tavici
4) Oguliti avokado, narezati ga na ploške
5) Narezati bosiljak
6) Servirati ploškice avokada s pečenom ciklom, preliti preljevom, nadrobiti gore sir i preko svega staviti pržene bademe i bosiljak
--------------------------------------
PROTEIN: 12g * Net Carbs: 12g * Masnoće: 40g
--------------------------------------