Ovo je fino i zdravo i nema veze što malo čudno izgleda.
Ako ste, kao i ja, u jednom trenutku u Bio&Bio kupili punu vrećicu svježe kurkume i sad se bojite da vam ne propadne a već ste dio podijelili, dio upotrijebili i još je samo ima i ima, evo jednog zanimljivog recepta na kojeg ( sigurna sam ) možete potrošiti kompletan ostatak.
Jutra su još uvijek dovoljno hladna da trebamo šalicu toplog mlijeka a kurkuma je toliko zdrava ( OVDJE ) da bi bilo korisno konzumirati je svaki dan. Naročito svježu. Uostalom zgooglajte
SASTOJCI:
Zagrijati mlijeko s naribanom kurkumom i ostalim začinima pa neposredno prije nego što provri maknuti s vatre. Pustiti pokriveno pet minuta zatim procijediti i zasladiti medom, agavom ili stevijom.
Ako ste, kao i ja, u jednom trenutku u Bio&Bio kupili punu vrećicu svježe kurkume i sad se bojite da vam ne propadne a već ste dio podijelili, dio upotrijebili i još je samo ima i ima, evo jednog zanimljivog recepta na kojeg ( sigurna sam ) možete potrošiti kompletan ostatak.
Jutra su još uvijek dovoljno hladna da trebamo šalicu toplog mlijeka a kurkuma je toliko zdrava ( OVDJE ) da bi bilo korisno konzumirati je svaki dan. Naročito svježu. Uostalom zgooglajte
SASTOJCI:
- 500 ml bademovog mlijeka ( sojinog, ili običnog ako želite )
- 1/2 žličice kurkume
- 1 kora cimeta
- prstohvat kardamoma
- prstohvat muškatnog oraščića
- med za zaslađivanje
Servirati toplo.
Kurkumu nije potrebno guliti, po mogućnosti koristite svježu, ima lagano zemljani okus ali mnogo je ukusnija od sušene. Osim toga odlična je za rižota, u tjestenini, uz žitarice, u jajima, gustim juhama, kao sastojak chutneya ili kolača, posipana po kokicama, na bezbroj drugih načina i evo, napokon kao topli napitak.
Probajte. Vjerujem da će vam se dopasti.