Guljenje kožice čini se suviše zahtjevno i dugotrajno.
No nije baš tako, ako znate kako :))
Potreban vam je samo jedan dobro naoštren nož.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKzACL2VNe_wMBwW11jZZRqMnVDp8GWxsJYVbJ6Qjz1iUOUu1vI-B-vfoyMkOeJHvgeZfhAKlrQfH59ZQ7XIlyJQjNSsS0O0wktgZEzHsBIyncr9Am8JwHbu_mFQjkaeUq59p0ZCGoHQ/s1600/Grapefruit+3.jpg)
Započnemo tako da odrežemo vrh a zatim okolo naokolo sa svih strana obrežemo koru.
I eto...u svega par minuta dobili smo ploškice grejpa spremne za upotrebu.
Brzo, jednostavno i zanimljivo za sve koji vole gorko, a gorko je pored slatkog, kiselog, slanog, ljutog i oporog ili trpkog jedan od glavnih okusa koje bi prema ayurvedi svaki obrok morao sadržavati kako bi naš organizam bio zadovoljan i uravnotežen.
Ako vam je grejp suviše gorak predlažem da probate pomelo. To je ona ogromna žuta bombica nalik na ogroman grejp pakirana u mrežicu a sreli ste je negdje na polici s voćem pored grejpa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiy0fSk03ZY8-FT0ueYHF0Vj2IizRl4gi3wIcLUoHmUCeyfaBOZP_qhg_vkJAAQpqYfQvzYNyLlzSooubqiX-rZZ-3RoCi48V5q9P1b7ltsJF2PIfrLTNQXGfKv3_vcssVKPFSusYELpg/s1600/pomelo.jpg)
Sad kad znate kako jednostavno oguliti grejp nema razloga da ne uveselite svoje salatice crvenim grejpom ili iskušate varijantu grejpa i avocada sa preljevom od limuna, maslinjaka, soli, papra i dijon senfa ili začinskih trava.