Valentinovo je na vratima a mene još od Božića drži groznica oko izrade ovih pločica, no pored pralina i svih ostalih blagdanskih delicija, jednostavno nisu došle na red.
Na kraju se to pokazalo dobrim jer predstojeće Valentinovo traži neku prigodnu slasticu a ova je naprosto rođena za to.
Stara zdjelica od 15 centimetara u obliku srčeka svojom se veličinom pokazala kao idealan kalup, ma da sam je sama izmišljala boljom je ne bih mogla smisliti.
Sve skupa je gotovo doslovce u par minuta, potrebno je samo malo bijele i tamne čokolade, nešto sjemenki i suhih plodova i zrnce strpljenja da se u hladnjaku stisne.
Ako je huda sila može se još vruće utrpati ravno u zamrzivač.
IZRADA:
Čokoladu zagrijati na pari, sipati je u kalup i posuti željenim začinima.
To mogu biti:
Potrebna su dva pokušaja.
U prvom shvatite kako ih je nemoguće izvaditi iz kalupa čak i ako je nauljen a u drugom utvrdite da stvar funkcionira ako je ispod alu folija. Nakon toga sve dalje samo je rutina.
U jedno sam poslijepodne napravila nekih osam komada.
Naime, ako je kalup obložen alu folijom ne trebam čekati da se čoksa do kraja stisne nego odmah čim malo stegne ( za desetak minuta ) izvaditi s folijom iz kalupa i staviti dalje u fridž da se do kraja ohladi a kalup može dalje u opticaj.
Ma čarobno.
IDEJA VIŠE: Upotrijebiti 'After eight' umjesto klasične čokolade i posuti samo ušećerenom narančom.
Malo se ljepi no naranča, mentol i čokolada vraški su dobra kombinacija.
Baš super stvar! Mislim da ću u budućnosti poraditi na još zanimljivih oblika i više njami kombinacija u smislu ideja za poklon.
Na kraju se to pokazalo dobrim jer predstojeće Valentinovo traži neku prigodnu slasticu a ova je naprosto rođena za to.
Stara zdjelica od 15 centimetara u obliku srčeka svojom se veličinom pokazala kao idealan kalup, ma da sam je sama izmišljala boljom je ne bih mogla smisliti.
Sve skupa je gotovo doslovce u par minuta, potrebno je samo malo bijele i tamne čokolade, nešto sjemenki i suhih plodova i zrnce strpljenja da se u hladnjaku stisne.
Ako je huda sila može se još vruće utrpati ravno u zamrzivač.
IZRADA:
Čokoladu zagrijati na pari, sipati je u kalup i posuti željenim začinima.
To mogu biti:
- arancini / ušećerene trešnje / ušećereni đumbir, mango....
- crveni papar
- brusnice / smokve / suhe šljive...
- zrnca organskog kakaoa
- pistacije (Dr. Oetker)
- bademi / orasi / lješnjaci...
- kardamom
- sitno sjeckani čili
- cvijet soli
- sve ostalo što vam padne na um
Potrebna su dva pokušaja.
U prvom shvatite kako ih je nemoguće izvaditi iz kalupa čak i ako je nauljen a u drugom utvrdite da stvar funkcionira ako je ispod alu folija. Nakon toga sve dalje samo je rutina.
U jedno sam poslijepodne napravila nekih osam komada.
Naime, ako je kalup obložen alu folijom ne trebam čekati da se čoksa do kraja stisne nego odmah čim malo stegne ( za desetak minuta ) izvaditi s folijom iz kalupa i staviti dalje u fridž da se do kraja ohladi a kalup može dalje u opticaj.
Ma čarobno.
IDEJA VIŠE: Upotrijebiti 'After eight' umjesto klasične čokolade i posuti samo ušećerenom narančom.
Malo se ljepi no naranča, mentol i čokolada vraški su dobra kombinacija.
Baš super stvar! Mislim da ću u budućnosti poraditi na još zanimljivih oblika i više njami kombinacija u smislu ideja za poklon.