Za sve je kriva La Tartine Gourmande i njeni Pretty pink lady apple tartlets.
Nakon što su mi te male tortice od jabuka iz njenog VIDEA potpuno obuzele mozak, stvar je krenula dalje pa su na red došle pite, pa mali tarti, i tako sve redom do te mjere da su mi kalupi trenutno žestoka opsesija.
Istinska vrijednost bilo kojeg kalupa leži isključivo u kreativnosti onog koji ih sprema.
Tarti, tartletsi, pite i pudinzi...Dovoljno je bazno tijesto napuniti raznoraznim sadržajem, ušminkati s malo začina i već je pred nama zanimljiva hrana.
Da ne nestane ideja evo malo inspirativnih fotografija :)
-jednim kalupom četiri vrste
-novogodišnje pitice :)
-meringue po vrhu voćnog tartletsa
mmmmm....njama
-tijesto, krema i gore malo voća
-mini mini mini ( joj ove kalupiće obavezno moram kupiti )
-pecan orasi na vrhu mini tartletsa
-marelica, šljiva, breskve iz kompota? ili jabuke s cimetom a preko njih žele preljev s malo đumbira?
-grožđice, sir i marelica ili orasi, gorgonzola i dimljeni losos?
-je li ovo iznutra čajna salama kojom je obloženo tijesto?...i možda malo svježeg kravljeg sira sa začinskim travama?
-ovo bi moglo biti mljeveno meso! a mogle bi biti i ribice pomiješane s jednim filetom slanih srdela, sve zajedno na podlozi od, recimo ribanog sira
(a možda se jednostavno radi o sjeckanim orasima?)
-ako su na dnu gnječene sardine ili tuna miješana s majonezom, gore pelati, što se onda nalazi na vrhu? Naravno - maslina
:)
-carstvo slanih pita!
što se to zeleni otraga? špinat ili blitva?
lisnato tijesto, ribice, slane sardele, sir i začinske trave
a može orasi i vanili krema
Mini tarti od ribizla, uz čaj
zgodno jel?
( recept je OVDJE )
a meni opet pada na pamet slani nadjev
( ma moram već jednom nabaviti te kalupe )
- nastavlja se -