Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


nedjelja, 27. prosinca 2015.

BALAŠEVIĆ U VARAŽDINU

Stari mačak opet nije razočarao.

Moram reći da ne baš tako davno na takvom bi koncertu cijelo vrijeme čitava dvorana držala ruke u zraku... no da, i sad je držala, ali uglavnom zbog kamera na njihovim mobilnim aparatima pa je tako ekipa na pozornici bila oštećena za onaj dio emocija koje sa sobom nose ovacije i urnebes ponesenih slušatelja.

No, no.. nije baš da nije bilo emotivnog reagiranja na dobre stare Đoline stvari ali sve u granicama i samo toliko koliko su dozvoljavale osjetljive kamere pametnih telefona. Šteta, jer Đole i 'lole' ( njih ukupno 16 ) profesionalno su odradili koncert koji je zavrijedio razgaljenost duše. U svrhu scenografije čak si je povremeno netko od glazbenika i dodatno odspavao na klupici što je, dakako, dalo domaći štih i doprinijelo ležernosti koncerta.

Što se stajlinga tiče vjerujem da je gospođa Balašević nakon dva-tri nervna sloma zbog Đolinog izbora garderobe odlučila odustati od borbe s vjetrenjačom ( slika dolje )


Vjerujte, znam što pričam jer Đolinu kopiju i sama imam kod kuće (slika lijevo i desno)

Možda tako ne izgleda jer fotke su malo stare ali sličnost u izgledu, gardu i stajlingu je upravo frapantna... čak i gestikulacije.
A zbog zabrinjavajuće istog izbora njihove garderobe morat ću posjetiti nekog šamana, jer nije to bez vraga, nije to bez vraga...
Po pitanju zdravlja tražim jednog dobrog astrologa da napokon saznam je li za njihovu krvnu sliku bolji zlatan plavac ili shardonnay. Možda kerner, kasna berba ( zaslužan za mraz po bradama? )...a možda se varam, možda je u pitanju obična vrbnička žlahtina.
Da ne bi bilo da pretjerujem ima i jedna razlika - moj dragec meni nije skladao pjesme nego slikao slike, pa tu priči nije kraj jer proizlazi da su i opet ispali iz istog umjetničkog gnijezda.
.....čoh, čoh...scary, ha?

Uglavnom, koncert je iza nas, zamjerki nema, bis je bio iznad očekivanja, i slušno i vizualno, stoga ne preostaje ništa drugo nego da ponovim što sam rekla na početku - stari mačor ispunio je sva očekivanja.
Kao što sam kaže: ''bez crvenog sakoa, kravata i novogodišnjih gaža'' a ja bih dodala 'trajna vrijednost' - svaka čast!