Vratimo se hrani
U posljednje vrijeme posebna se pažnja počela pridavati sirovoj hrani, što nije neobično obzirom na način života koji vodimo i utjecaj koji ona ima na naš organizam.
Reklo bi se da smo se osvjestili.
Jedan od najjednostavnijih obroka spremljen u doslovce pet minuta je ovaj od spiruliranih tikvica i začinskih trava. U stvari doslovce od svega zalenog što vam je trenutno pri ruci.
Za špagete je potreban spirulator, najpoznatiji je GEFU ( Varaždinci ga mogu naručiti u Medenjaku ) a za umak od začinskih trava potrebno je:
-malo maslinova ulja
- prstohvat sjeckanog kopra
-malo svježeg timijana
-1 ribani režanj češnjaka
-2-3 komada sjeckanih sušenih rajčica
-žlica limunova soka
-nešto svježih listova špinata
-sol i papar
Kupljene tikvice oguliti a domaće samo dobro oprati pa odrezati spiralnim rezačem poput špageta.
Za umak s uljem izmiješati sve sastojke osim špinata pa preliti preko tikvica, umiješati svježe listove špinata i poslužiti s listićima parmezana
Malo zahtijevniju verziju priprema Nada Rocco a prenosi list Glorija u kojoj je za 4 osobe potrebno:
-2 tikvice
-šaka kapara
-prstohvat listova bosiljka
-pola šalice indijskih oraščića
-1 žlica tahinija
-1 režanj češnjaka
-sok pola limuna
-1 žličica dijon senfa
-2 žlice maslinova ulja
-sol i papar
Tikvice oguliti i spiralno narezati. Sve sastojke osim kapara izmiješati u blenderu. Prije posluživanja tikvice začiniti s malo maslinova ulja, preliti umakom i ukrasiti kaparama.
U posljednje vrijeme posebna se pažnja počela pridavati sirovoj hrani, što nije neobično obzirom na način života koji vodimo i utjecaj koji ona ima na naš organizam.
Reklo bi se da smo se osvjestili.
Jedan od najjednostavnijih obroka spremljen u doslovce pet minuta je ovaj od spiruliranih tikvica i začinskih trava. U stvari doslovce od svega zalenog što vam je trenutno pri ruci.
Za špagete je potreban spirulator, najpoznatiji je GEFU ( Varaždinci ga mogu naručiti u Medenjaku ) a za umak od začinskih trava potrebno je:
-malo maslinova ulja
- prstohvat sjeckanog kopra
-malo svježeg timijana
-1 ribani režanj češnjaka
-2-3 komada sjeckanih sušenih rajčica
-žlica limunova soka
-nešto svježih listova špinata
-sol i papar
Kupljene tikvice oguliti a domaće samo dobro oprati pa odrezati spiralnim rezačem poput špageta.
Za umak s uljem izmiješati sve sastojke osim špinata pa preliti preko tikvica, umiješati svježe listove špinata i poslužiti s listićima parmezana
Malo zahtijevniju verziju priprema Nada Rocco a prenosi list Glorija u kojoj je za 4 osobe potrebno:
-2 tikvice
-šaka kapara
-prstohvat listova bosiljka
-pola šalice indijskih oraščića
-1 žlica tahinija
-1 režanj češnjaka
-sok pola limuna
-1 žličica dijon senfa
-2 žlice maslinova ulja
-sol i papar
Tikvice oguliti i spiralno narezati. Sve sastojke osim kapara izmiješati u blenderu. Prije posluživanja tikvice začiniti s malo maslinova ulja, preliti umakom i ukrasiti kaparama.