Vratimo se hrani
U posljednje vrijeme posebna se pažnja počela pridavati sirovoj hrani, što nije neobično obzirom na način života koji vodimo i utjecaj koji ona ima na naš organizam.
Reklo bi se da smo se osvjestili.
Jedan od najjednostavnijih obroka spremljen u doslovce pet minuta je ovaj od spiruliranih tikvica i začinskih trava. U stvari doslovce od svega zalenog što vam je trenutno pri ruci.
Za špagete je potreban spirulator, najpoznatiji je GEFU ( Varaždinci ga mogu naručiti u Medenjaku ) a za umak od začinskih trava potrebno je:
-malo maslinova ulja
- prstohvat sjeckanog kopra
-malo svježeg timijana
-1 ribani režanj češnjaka
-2-3 komada sjeckanih sušenih rajčica
-žlica limunova soka
-nešto svježih listova špinata
-sol i papar
Kupljene tikvice oguliti a domaće samo dobro oprati pa odrezati spiralnim rezačem poput špageta.
Za umak s uljem izmiješati sve sastojke osim špinata pa preliti preko tikvica, umiješati svježe listove špinata i poslužiti s listićima parmezana
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7WMlv2EmRV-tXPlb0UxjOjO6GGYujvKWoDqSqhL1BSzGQM-XStWY8buEG48BbkzLVHvn6WnmtoMm26GhgvDF7mt0sssxqh4RUr559R3DnV-1CpWuT80lLmqmRgDsm_BWVoboq5Yw9bg/s1600/L1090045.JPG)
Malo zahtijevniju verziju priprema Nada Rocco a prenosi list Glorija u kojoj je za 4 osobe potrebno:
-2 tikvice
-šaka kapara
-prstohvat listova bosiljka
-pola šalice indijskih oraščića
-1 žlica tahinija
-1 režanj češnjaka
-sok pola limuna
-1 žličica dijon senfa
-2 žlice maslinova ulja
-sol i papar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzoM9xnEtWQlCgYrtv2tDgFcmTsNSt3drYB_ir7KOmB3SoDCMf4j07yuSlKNIBocPSBhSotJ6SzfgQjafZMjMOC-urzZgYJ3oJOVhwGhoNEKn0KBj2Hp-slIyqcKDE6B98ZWWqIe2zFQ/s1600/gefu.jpg)
Tikvice oguliti i spiralno narezati. Sve sastojke osim kapara izmiješati u blenderu. Prije posluživanja tikvice začiniti s malo maslinova ulja, preliti umakom i ukrasiti kaparama.
Reklo bi se da smo se osvjestili.
Jedan od najjednostavnijih obroka spremljen u doslovce pet minuta je ovaj od spiruliranih tikvica i začinskih trava. U stvari doslovce od svega zalenog što vam je trenutno pri ruci.
Za špagete je potreban spirulator, najpoznatiji je GEFU ( Varaždinci ga mogu naručiti u Medenjaku ) a za umak od začinskih trava potrebno je:
-malo maslinova ulja
- prstohvat sjeckanog kopra
-1 ribani režanj češnjaka
-2-3 komada sjeckanih sušenih rajčica
-žlica limunova soka
-nešto svježih listova špinata
-sol i papar
Kupljene tikvice oguliti a domaće samo dobro oprati pa odrezati spiralnim rezačem poput špageta.
Za umak s uljem izmiješati sve sastojke osim špinata pa preliti preko tikvica, umiješati svježe listove špinata i poslužiti s listićima parmezana
Malo zahtijevniju verziju priprema Nada Rocco a prenosi list Glorija u kojoj je za 4 osobe potrebno:
-2 tikvice
-šaka kapara
-prstohvat listova bosiljka
-pola šalice indijskih oraščića
-1 žlica tahinija
-1 režanj češnjaka
-sok pola limuna
-1 žličica dijon senfa
-2 žlice maslinova ulja
-sol i papar
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzoM9xnEtWQlCgYrtv2tDgFcmTsNSt3drYB_ir7KOmB3SoDCMf4j07yuSlKNIBocPSBhSotJ6SzfgQjafZMjMOC-urzZgYJ3oJOVhwGhoNEKn0KBj2Hp-slIyqcKDE6B98ZWWqIe2zFQ/s1600/gefu.jpg)
Tikvice oguliti i spiralno narezati. Sve sastojke osim kapara izmiješati u blenderu. Prije posluživanja tikvice začiniti s malo maslinova ulja, preliti umakom i ukrasiti kaparama.