Sjećate se COFFEE BEAN CARAMEL umaka?
E pa ovo je njegova domaća inačica a nek me vrag uzme ako nije isto tako dobra kao i ona kupljena. Prva asocijacija je okus Werther's original bombona, čisti svileni okus karamela, savršena hrana za dušu.
E pa ovo je njegova domaća inačica a nek me vrag uzme ako nije isto tako dobra kao i ona kupljena. Prva asocijacija je okus Werther's original bombona, čisti svileni okus karamela, savršena hrana za dušu.
- 250 ml slatkog vrhnja
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- 150g šećera
Rastopiti šećer na vatri da se karamelizira neprestano miješajući. Skinuti s vatre pa dodati maslac i sol. Neprestano miješati. Kad se maslac rastopi vratiti smjesu na vatru i dodati 250 ml vrhnja i dalje neprestano miješajući na laganoj vatri da se masa sjedini.
Može se čuvati u hladnjaku do dva tjedna.
Servirati uz razne vrste palačinki, sladoled ili bilo koji voćni biskvit.
KOMENTAR: Nisam ni slutila da je ovo toliko lako napraviti. Umak zapravo i nije slan ili je bar toliko slan koliko soli dodamo, no prstohvat se gotovo i ne osjeti a ako vam se svidi, možete od njega napraviti VRUĆU ČOKOLADU - Jednostavno izmiješati malo umaka, malo toplog mlijeka i štangicu-dvije crne čokolade pa sve zajedno zagrijavati dok se čokolada otopi.
I još nešto. Oprez! ne lizati dok je vruće