Dovoljno je samo malo izmjeniti sastojake pa da tradicionalan recept za popečke dobije novi štih.
Ovaj put je to odradila metvica. Umjesto sjeckanog peršina fino se uklopila u priču a feta je dodatno obogatila aromu.
Fino s vrhnjem, jogurtom, samo ili kao prilog uz umak i pečenje.
POTREBNO:
- 1 tikvica
- 1 manji luk, sitno sjeckan
- 1 režanj češnjaka, sitno nariban
- sol, svježe mljeveni papar
- 10-tak listića svjež metvice
- brašno po potrebi ( 3-5 žlica integralnog )
- 1-2 jaja
- 150 grama feta sira ( namrvljenog )
- maslinovo ulje za prženje
Dalje slijedi uobičajeni postupak:
--Dobro oprati tikvicu i naribati je zajedno s korom u cjediljku.
--Posoliti i pustiti desetak minuta pa dobro istisnuti da se voda ocijedi.
--U posudi pomiješati dobro ocijeđenu tikvicu, luk, češnjak, sitno sjeckano lišće metvice, brašno, mrvljenu fetu i na kraju jedno jaje.
Ako se doda samo 3 žlice brašna bit će dosta jedno jaje ako je dodano više brašna onda možda i drugo, sve ovisi koliko je bila velika tikvica
--Posoliti, popapriti pa u plitkoj tavici zagrijati malo ulja i na njega velikom žlicom vaditi popečke koje lagano pritisnuti s gornje strane kako bi bili fino tanki.
--Kad su popečci prženi s jedne strane okrenuti ih širokom lopaticom pa pržiti do kad lijepo porumene.
--Vaditi ih na salvetu da upije masnoću i poslužiti dok su još vruće posuto s još malo mrvljene fete.