Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

CREME BRULEE OD KESTENA


( za 4 osobe )

SASTOJCI:

3 dl slatkog vrhnja
1 dl mlijeka
12 dag meda
12 dag kesten pirea
5 žumanjaka
1/4 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice soli

Med, mlijeko, slatko vrhnje i kesten pire zagrijati do točke vrenja. Žumanjke pomiješati sa začinima.
Zagrijanu smjesu pjenjačom lagano umiješati u žumanjke.
Izliti u pripremljene keramičke posudice i kuhati u vodenoj kupelji oko 35 minuta na 170 stupnjeva ili dok nož zaboden uz kraj posudice izađe čist.
Ohladiti, posuti smeđim šećerom i karamelizirati kuhinjskim brenerom.

E pa dobro, moram na Amazon, krajnje je vrijeme da si kupim taj brenner.